Ben jij ondernemer en wil jij geld lenen voor jouw bedrijf? Dit kan verschillende redenen hebben. Zo kan je geld lenen om bijvoorbeeld te investeren in vooruitgang. Je kunt met een zakelijke lening namelijk jouw groeiplannen financieren en investeren in jouw bedrijf. Wil jij graag een zakelijke lening aanvragen? Dan moet jouw bedrijf aan een aantal criteria voldoen, wil jij weten wat deze criteria zijn? Dat vertellen wij je graag hieronder. 

Wat is een zakelijke lening? 

Allereerst is het belangrijk om te weten wat een zakelijke lening precies is. Een zakelijke lening is een lening voor bedrijven die een langlopende investering in het bedrijf willen doen. Een langlopende investering is een investering bedoeld om bijvoorbeeld een nieuwe machine aan te schaffen of je winkelpand te verbouwen. Over het algemeen is het met een lange termijn lening voor jouw bedrijf mogelijk om tussen de €25.000 en €5 miljoen te financieren.  Als je deze lening aanvraagt en jouw aanvraag goedgekeurd wordt, dan ontvang je het leenbedrag op jouw rekening. Dit bedrag betaal je vervolgens in maandelijkse, gelijke termijnen terug. Daarnaast betaal je een vooraf afgesproken rentepercentage over het openstaande bedrag. 

Wanneer kom ik een aanmerking voor een zakelijke lening? 

Nu je weet wat een zakelijke lening is en waar deze voor bedoeld is, vraag je je misschien af of jij in aanmerking komt voor een zakelijke lening? Als je een zakelijk lening via New10 wilt aanvragen, dan zijn er een aantal voorwaarden opgesteld waar je bedrijf aan moet voldoen. Deze voorwaarden zetten wij hieronder graag voor je op een rijtje:

Financiële gegevens

  • Je hebt een definitieve jaarrekening over 2019;
  • Je bedrijf heeft een minimale omzet van €50.00; 
  • Je bedrijf heeft een positief eigen vermogen en het afgelopen jaar winst gemaakt.

Bedrijfsgegevens

  • De rechtsvorm van je bedrijf is de afgelopen 15 maanden niet gewijzigd;
  • Je bedrijf is een bv, vof, maatschap of eenmanszaak;
  • De rechtsvorm is de afgelopen 15 maanden niet veranderd; 
  • De eigenaren van je bedrijf zijn natuurlijke personen; 
  • Je bedrijf is niet actief in één van de volgende sectoren: publieke sector, adult entertainment, drug en gokken en de financiële dienstverlening. 

Financieringsdoelen

Zoals hierboven al aangehaald is, is het belangrijk om een concreet financieringsdoel voor ogen te hebben. Zo kan je een financiering aanvragen voor: groei, investering in de inventaris (machines of voertuigen), investering in systemen, herfinancieren, werkkapitaal, investering in persoon en investeringen in marketing. 

Hoe vraag je een zakelijke lening aan?

Denk jij dat je aan de criteria voldoet en wil je voor jouw bedrijf een zakelijke lening aan vragen? Dan moet je allereerst een partij vinden waarbij dit mogelijk is. Gelukkig is dit tegenwoordig niet lastig meer. Je kunt je richten tot één van de banken, maar er zijn ook online kredietverstrekkers die een zakelijke lening aanbieden. Onderzoek daarom eerst goed waar je een aanvraag in wilt dienen.